Diverse roller jeg har spillt

...og laiver jeg har arrangert"Gutteskolen 1957"

Nesodden. april 2005

Ravn

Samuel Ribowitz, Skolens bookmaker

Så gøy kan man ha det på laiv at det er trist når det er over. Samuel var en 17 år gammel sophmore (2. klassing) ved Baron catholic school for boys. Han var skolen bookmaker og tjente som regel gode penger på det. Han var av meget god familie, og etterkommer etter Henry Ford på morssiden. Hans far kom fra Polen men rømte i '39. Han var nå styreformann i telegrambyrået Western Union, så det var vel ikke for pengenes skyld at han drev bookmaker virksomhet."Vårt elskede Carintia"

Bergen, sommeren 2004

Charles of East Barrow, Imperial Chamberlain

Dette var første gangen for meg i Bergen og det gav mersmak. På mange måter den beste laiven jeg har vært på. En knall gruppering som kjempet hardt for å nå sine mål. Beer and sausage festen og piskingen av Torgny var vel mine høydepunkt. Det store negativet med denne laiven var regnet ;)"Arans Hus"

Veiskille, påska 2004

Sersjant Grønli - vekter

Vel serjant, unnskyld førstesersjant Grønli, hadde vært gift med hæren i 25 år. Med sin kone hadde han bare vært gift i 15. Han ledet et skjold med soldater under ryddingen av Chavra og hadde siden blitt der som vekter, og var vel glad for at han ikke var stasjonert noe annet sted. Det var en koselig helg med mye femkort og enda mere øl. Godt selskap, og koselig ved Arans bord - så lenge det varte. Var ikke like gøy når ridder Cora kom på besøk. Da følte jeg meg litt skvisa. Grønli synes det var synd at han ikke kunne gjøre en innsats for landet ved tåkefronten, men han begynte vel å bli for gammel til det.

Veldig bra laiv uten tempo og de store intrigene. Høydepunkt - de falnes skål med påfølgende "I strid" - kubbespill og annet morro.

Til toppen

Goin' walkabout

Veiskille

Hein, Ulymars førstesverd

Dette er absolutt en av mine favorittroller som jeg bare venter på å få lov til å spille igjen. Laiven var en kveld og gikk stort sett ut på å sitte rundt et bord og spise god mat samt drikke vin. Hein var opprinnelig fra Kiltan og hadde lenge vært soldat i den Kiranske hær fram til tåka kom og snudde opp ned på alt. Plutselig våknet han opp i det landet som senere skulle bli Ulymar og måtte vel prøve å slå seg til ro. Det gikk ikke så bra. Han bygde en gård men den brant ned og han slo seg sammen med vandrerne på deres rensing av Ulymar. Tilslutt havnet han ironisk nok opp som Ulymars førstesverd (hærleder) da den trinasjonale alliansen startet. Gammel erkefiende med Malderia var nå alliert og høyt oppe i den felles alliansen for banking av Lothbard og hans menn.

Til toppen

"Ulvehyl"

Nittedal,
februar 2004


Ravns vinterlaiv

Niklas Helle, kokk på vertshuset Kuhalen

Niklas var en mann mer e ller mindre på rømmen. Han var dessverre oppdradd i den katolske tro og hadde for et par år siden bestemt seg for å dra på pilegrimsreise til Trondheim og St. Olavs hellige grav. Kan virke som han ikke kom så langt. Først kom han til en forlatt seter hvor han møtte en vakker kvinne som han forstod var huldra. Der tilbragte han et halvt år sammen med henne før hun måtte reise tilbake til sitt eget folk. Niklas reiste videre nordover med en god dose lykkefølelse og en stor porsjon synd - vanskelig å oppdrive en katolsk prest i Norge anno 1650 så skriftemålet måtte vente. Etter en stund kom han til vertshuset Kuhalen som var drevet av familien Svartskogen. Der møtte han vertinnen Halkatla bak vedskjulet og han fikk fryktelig lyst til å bli. Ett år etter var han der fortsatt og bedrev synd med Halkatla på nattestid og kokkelerte på dagtid. I det våren begynte å komme, kom familiene Skogsrud og Volden tilbake etter fem år i Hamar. Så kom vinteren på nytt i april og ulykkene begynte å ramme stedet. Niklas bestemte seg for å fri til Halkatla og svaret han fikk var en vedkubbe i hodet. Vel tilslutt så fikk han ja likevel og fikk vite at Halkatla var halvt hulder og kvart jotne. Ikke rart damen hadde temperamant og sjarm som få andre. Vel til slutt kunne det se ut som om ting løste seg for Skogsrud og Volden familiene og at det skulle bli slutt på ulykkene.


"1202
- kongen er død"

Nannestad, oktober 2003

arrangør

Stigand handelsmann

Stigand var en heller korrupt mann hvor det som stod han nærmest var pengene. Når han var i land hvor den gamle troen stod i hevd, var han hedning. Var han i land hvor kristendommen var sterkest var han kristen. Jeg tror hans eneste religion var pengene. Rollen valgte jeg fordi det da ville være naturlig for meg å kunne snakke med alle på laiven, noe som kan være kjekt som arrangør. Selve laiven var lagt til året 1202. Kong Sverre hadde dødd tidligere dette året og hans sønn Håkon var blitt tatt til konge. Tre stormenn som støttet baglerne hadde bestemt seg for å møtes på en liten gård for å bestemme seg om de skulle fortsette opprøret mot kongen eller støtte Håkon. Disse tre stormennene var Gunne Lang fra Skidan, Hundolv Hetta fra Tunsberg og Gudovl fra Blakestad i Viken. Kongen kom også - dog først forkledd, men han inviterte alle på etegilde og det hele endte med fred for ihvertfall et par år fram i tid."Vargh, solnedgang"

Skien, juli 2003

uavhengige arrangører

Gjermund den bereiste, borgermester av Vargh amt

Det var nå gått seks år siden forrige Vargh. Laiven startet for min del med et brak. Først var det et mord. Så kom min mor tilbake etter 6 år i fangenskap og så døde min far. Jeg regnet jo med at jeg uten problemer skulle bli borgermester. Noe som dessverre ikke skjedde så lett som jeg skulle tro. Det var visstnok en utfordrer til stillingen, men i og med at jeg var lærlingen til prestene valgte de meg. Dette var en stressende og veldig utfordrende rolle, men stort sett gikk det bra takket være blomsterfeen Linnea som foret meg med vin og mat endel ganger. Pluss mange opplysninger som dels gjorde meg redd og dels forvirret. (Blant annet at min bror gikk igjen som et spøkelse). Jeg fikk tatt hevn over drapet på min far som var utført av en som var innleid av min gamle fiende Melkor Ravnehjerte. Det var en liten offentlig henrettelse som dessverre ikke satt den respekten inn i folk som jeg hadde håpet på. Etter det femte mordet på laiven ga jeg opp. Det ble endel plikter, en anelse paranoia. Et mislykket forgiftningsforsøk mot meg og mange andre gode opplevelser. Spesiellt synes jeg livvaktene min gjorde en god jobb. Men når jeg endelig krøyp til sengs lørdagsnatta - døde jeg. Æsj - under 36 timer som borgermester fikk Gjermund, men det endte jo med at nesten alle i Vargh døde tilslutt da.

For min sterkeste laivopplevelse noen sinne vil jeg gjerne takke: Linnea (Karita) for mange koselige pauser. Min søster Jadin (Margrete) som jeg lovte å ikke død fra. Min Mor Eirin (Hanne) - du var en flott mor. Mine trofaste livvakter - jeg hadde dødd første kvelden hadde det ikke vært for dere. Min trofaste kompis Falkor (Petter), det var synd du sovna den ene halvtimen. De bleike alvene. Stort som før folkens. Og alle dere andre som gjorde dette til en knall opplevelse."Vargh, ofringen"

Skien, juli 2002

uavhengige arrangører

Gjermund den bereiste/korrupte

fekte bilde Gjermund var borgermesterens yngste sønn i landbyen Vargh. Vargh var en liten landsby som lå midt i mellom fire stor riker som kjempet om makten på ett kontinent. Sortalvene som hadde kampet like utenfor byen var blitt mange fler. Sorteridderne som ikke godtok avtalen fra forrige gang var igjen på farten og ville alliere seg med Vargh. På det personlige plan så fløy jeg mest rundt og var veldig redd for igjen å få kuttet strupen min. Noe som ikke skjedde selv om halvparten av laivens deltagere sikkert hadde en grunn til å gjøre det. Det verste var at en av mine beste venner hadde fått i oppdrag av sin yppersteprest å drepe meg fordi jeg hadde spredd Gjortvist sine ord. Det skjedde ikke da Ako som han het, lot samvittigheten ta overhånd. Jeg hadde reddet livet hans engang og da følte han at han ikke kunne ta mitt liv. Min "kjære" bror Jakob døde da til slutt. Sannsynligvis ble han drept av en demon."Forvarsel"

Arcadias
vinterlaiv
mars 2002

William Callaghan

William Callaghan var leder for gruppen som kallte seg selv Aedans tjenere etter han som startet gruppen for mange hundre år siden. Aedans tjenere var dragekultister og kjempet fanatisk for dragenes tilbakekomst. William hadde for fem år siden blitt dømt til døden i Clarion og ville hevne seg på sin nevø Neil som hadde angitt ham til grensevaktene. Fy for en slem liten nevø. Den godeste William var av person gjerrig og grisk - eller som han selv ville ha sagt det - sparsommelig. William fikk aldri hevnet seg på Neil da han først ble henrettet for landsforræderi og deretter kom tilbake som vandød. Han døde så for godt da han led martyrdøden under ett angrep på noen clannere.
Rest In Peace William - måtte du få din hevn tilslutt."Vargh"

Skien, juli 2001

uavhengige arrangører

Gjermund den bereiste

fekte bilde Gjermund var borgermesterens yngste sønn i landbyen Vargh. Vargh var en liten landsby som lå midt i mellom fire stor riker som kjempet om makten på ett kontinent. Byen hadde i det siste mistet mange innbyggere som enten hadde flyttet eller dødd.
Som nest eldste sønn var Gjermund sitt store mål å bli kvitt sin eldre bror (helst uten blodutgytelse) slik at han kunne arve borgermestertittelen etter sin far. Gjermund ble strupekuttet av noen slemme sorteriddere men ble reddet av noen sortalver som han hadde inngått en avtale med. Hvordan dette ender får jeg sikkert svar på sommeren 2002."Baghdad Express"

På et tog

uavhengige arrangører

Francois Dupont

tog og francois Francois var den meget omgjengelige mesterkokken ombord på luksustoget Baghdad Express som skulle gå fra Ostende til Bagdad. Sin kokkeutdannelse hadde han fra den berømte kokkeskolen i Lyon. Som kokk hadde han laget mat for de fleste større fyrstehus i Europa. Ombord på toget var også hans tidligere forlovede som Francois trodde hadde forlatt ham til fordel for en ingeniør.
I det siste hadde han også syslet endel med det okkulte og prøvde med å bli med i en okkult sekt. Jeg tror han var omtrent den eneste som ikke hadde blitt med etter at toget hadde ankommet Bagdad. Plotting ble det lite av på denne laiven hvor det i bunn og grunn ble mest jobbing.Star Wars - Episode 6,2

Porsgrunn februar 1994

Arrangør

Arrangør + diverse SIS

Star Wars logo Denne laiven startet like etter der episode 6 sluttet. Handlingen foregikk på romskipet Thrillion som reiste rundt i galaksen etter amabassadører til den nye repulikken. Ombord på romskipet var det ganske mange rare mennesker og andre kreaturer. Den aller beste her var vel sannsynligvis Bubba the Hutt, beste kostyme og den defintivt sleskeste karakteren. Laiven ble som seg hør og bør avsluttet med en lyssabelduell. Av andre høydepunkt på laiven kan jeg nevne lydeffekten "roooooom, roooom, rooom" som gikk 24 timer i døgnet.Bonderomantikk 1870

Brekkeparken Skien, 1993

arrangør, GSRF's høstlaiv.

Arrangør og SIS

 Laiven blei arrangert i Brekkeparken i Skien og varte fra fredag til lørdag. Dette var en liten laiv med få deltagere men den var veldig koselig. Plassen laiven blei arrangert på passet perfekt til settingen (masse eldgamle trehus), og folk var stort sett i godt humør. Mer om dette var vel ikke å si om laiven utenom at min første rolle ble knivstikkukket på fredagskvelden.Skien anno 1319

Håøya sommeren '93

GSRF's sommerlaiv

Ulv Mikkelsønn, fant og historieforteller

 Ulv Mikkelsønn var en vandrer som kom fra Tunsberg. Han var i begynnelsen av 20-åra og var blitt veldig interesert i historien til Skiensområdet. Ulv hadde sittet i fengsel noen år for å ha stjålet en sau og der havnet han under en nonne sine beskyttende vinger. Denne nonnen lærte ham å lese og skrive. Det var vel dette rollen handlet mest om - en person som kom fra samfunnets lavere klasser som var velutdannet. Hans mål med spillet var å bli skriver for sysselmannen i Skien. Noe han selvfølgelig ikke klarte. Men vi hadde en morsom skattejakt som ikke endte helt bra, men det var gøy.
På denne laiven hadde jeg også en liten SIS opptreden som sjørøver.Twin Peaks

Bjørkøya, våren '93

arrangør, GSRF's vårlaiv.

Arrangør 

 Dette var en laiv løslig basert på TV-serien Twin Peaks. Handlingen var lagt til en bygd i Nord Norge. Av spennende ingredienser kan det nevnes en liten gruppe med russiske okkupasjonssoldater og ett levende lik.Romskip anno 1790

Porsgrunn VGS

GSRF's vinterlaiv

Norsk omreisende fantemann

 Av en eller annen grunn husker jeg ikke navnet på denne rollefiguren. Laiven var ihvertfall lagt til slutten av 1700 tallet og ett romskips komme til jorden. Disse romvesnene tok med seg noen mennesker fra jorda. Blant annet var det en gjeng nordmenn, franske adelsmennesker, zuluer, cowboyer og ett arabisk harem. Ganske morsom laiv som jeg husker mest andre ting enn det som hadde med min rolle å gjøre.Direvan

Fantasy høsten '92

GSRF's høstlaiv, Arrangert av Lars Wingård og Rune Myrland.

Belathin Alv. 

 En fantasylaiv. Slemme mennesker og snille alver ;) Jeg spillte alv og veit alt om hvem som var snille og hvem som var slemme. En gruppe alver ville stoppe menneskenes planer om å utvide byen sin inn i alvenes skog. Endel større og mindre slag stod. Mange slemme, noen snille osv osv. Karas', den store alvekrigerens, sverd var ett objekt som mange ville ha tak i. Det var ett av hovedplottene. Ellers så var det noen morsomme hendelser, blant annet da halvalven Alvar blei tatt på fersken under Bellabrontenes slott med en frille.Oxum 1163

Sommeren 1992

GSRF's sommerlaiv. Arrangert av Jan Helge Strøm m.fl.

Assur Trell

 Dette var GSRF's første laiv og var lagt til ett ting hvor det skulle velges en representant som skulle være tilstede ved kroningen av kong Magnus Erlingsson. Jeg var trell av Bratsbergætten og ønsket å bli frigjort (naturlig nok) og en av de tingene som skulle foregå på tinget var frigiving av trell. Ett av hovedplottene var jakten på Gregorius Dagssons gullhjelm. Gøy laiv med mange nybegynner tabber.Valid HTML 4.01!

Valid CSS!